12 Şubat 2010 Cuma

Countdown to Valentine's Day

1- Museum of Broken Hearts ...Sevgililer günü yaklaştıkça her yer kalplerle süslü hale geldi.. Her gün cep telefonlarımıza, e-maillerimize reklamlar yağıyor.. Bir telaştır sormayın.. Peki aşk her zaman mutlu bişey midir , sonu kalp kırıklığı olan ilişkiler yok mu ...Birazdan size sevgilisiyle mutlu bir gün geçirmek isteyenlar için iki alternatif önereceğim ama önce kalbi kırık olanlar için alternatif bir sergiden bahsediyim..

Museum of Broken Hearts gezici sergisi şu anda İstinye Park'ta devam ediyor.. Çeşitli ülkelerden insanların bağışladığı özel eşyalar bunlar... Bir ilişki bittiğinde geriye neler kalır..

Sevgiliye ait bir t-shirt, beraber yemek yaptığınız tencere , size aldığı hediyeler..Tamemen kişisel bağışlarla oluşmuş bir sergi yani her parça bir yaşanmışlık taşıyor.. İsterseniz siz de bir şey bağışlayabilir ve ayrılığın hüznünü üzerinizden atabilirsiniz.

2-Nam-ı diğer aşk ... Sabancı Müzesinde devam eden sergi isminin vaadettiklerini fazla karşılamıyor açıkçası. Daha yoğun aşk temalı eserler beklemiştim ama daha çok Osmanlı döneminde Venedik ile Osmanlı arasındaki sanatsal etkileşim ve kültürlerarası karşılıklı esinlenmeler üzerine bir sergi..

Serginin girişinde oldukça detaylı bir kronolojik tarihçe var...Sergilenen eserlerin Aşk la bağlantısını ben kuramadım ama sanatsal olarak güzel eserler..

Özellikle doktora tezini bu konu üzerine yazan öğrenciler için çok fazdalı olabilir....

3- Ve işte size asıl sevgililer günü önerim .. Sanda Spa'da romantik bir saat..Bu krizde dışarıda normalin iki katına bir akşam yemeği yemek yerine bu sene bir değişiklik yapıp sevgiilinizle spa'da romantik bir saat geçirin..Pazar günü olması nedeniyle hem haftaya dinlenmiş başlayabilirsiniz...


Benim önerim Flower Petal massage ama daha sert bir masaj  isterseniz Asian Nirvana'yı deneyebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder