4 Şubat 2010 Perşembe

Once upon a time in Brugge....



Çocukken dinlediğimiz masalların dünya üzerinde geçtiği bir mekan olsa sanırım orası Brugge olurdu..
Brugge sokaklarında gezerken kendinizi yüzyıllar öncesinde geçen bir masalın hayal aleminde dolaşıyor gibi hissediyorsunuz.. Sanki sokak arasından miskin bir uyuyan güzel çıkıvericek ya da pamuk prensesi arıyan yedi cüceler köprülerin üzerinden geçivericek gibi :) Abarttım mı biraz, ama beyaz atlı prens gerçek olsaydı kesinlikle Brugge'de yaşardı.


Brugge manzarasını en güzel şekilde görebilmek için kesinlikle kanal turu yapılması gerekiyor.. Masalsı atmosferi en güzel kanallarda hissediyorsunuz..

Size masal gibi demiştim...Romantik bir kaçamak yapmak istiyorsanız, sevgililer gününde gidecek bi yer arıyorsanız ya da evlilik yıldönümünüzü başbaşa kutlayacağınız sakin sessiz romantik bi yer düşünüyorsanız Brugge kesinlikle doğru kaçamak yeri...

Şansınıza hava soğuk ve yağmurluysa sakın üzülmeyin çünkü sanırım genelde öyle, kendinize güzel sıcak şarap içebileceğiniz güzel bir bar bulun  ya da muhteşem güzel Brüksel çikolarıyla kendinizi şımartabilirsiniz..

Brugge , aynı zamanda Brüksel'in en güzel alışveriş merkezlerinden biri. İster ünlü danteller ve hediyeliklerden alışveriş yapın, isterseniz de her tür markayı bulabileceğiniz alışveriş caddelerinde gezin, yolunuzun sonu mutlaka meydana ulaşıcak.. Buradaki cafelerde birşeyler atıştırabilir ve midye ve bira ile rejime kısa bir mola verebilirsiniz. Yine meydandan faytonlara binip şehir turunuzu biraz daha rahat yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder